Nyår!! jiihaa..

Dagen börja med att jag var på jobb, efter det for jag och rida på Voitturi. Snart får jag nog den att galoppera..:)
Det var meningen att vi sko fira nyåret med en typ, men han va sån svikare att vi for till brorsans kaverin. Så Gott nytt år!:D
//Therese


.

Snart är 2010 slut, och här kommer lite från mitt år.
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? japp
2. Höll du några av dina nyårslöften? hade inget.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? yes
4. Dog någon som du kände? för många!
5. Vilka länder besökte du? Sverige
6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011? joo
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? många
8. Vad var din största framgång 2010? finska provet måste det vara, och matte prove 
9. Största misstaget? mycket
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? yepp
11. Bästa köpet? vet int
12. Vad spenderade du mest pengar på?
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? ja!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? en massa
16. Vad önskar du att du gjort mer? vet int
17. Vad önskar du att du gjort mindre? latat mig
18. Hur tillbringar du julen? äta middag hos vänner
19. Blev du kär i år? nepp, inte på det vise
20. Favoritprogram på TV? Gossip Girl
21. Bästa boken du läste i år? många
22. Största musikaliska upptäckten?
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
25. Något du önskade dig men inte fick?
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? var hemma
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? japp
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? tråkig
29. Vad fick dig att må bra? vänner
30. Vilken kändis var du mest sugen på? ööh, typ alla? hahha
31. Vem saknade du? många :(
32. De bästa nya människorna du träffade? de bästa Karlshemmarna, och NÄSTAN alla andra,

ÅRE!!

Jag har inte bloggat för att jag är i Sverige och går dagen åkte vi hela dagen bil. Och idag har ja inte haft tid. Men nu är det nyår!! Inget speciellt med det det här året. Är i Åre och har skidat slalom, spelat play station, och sånt (: pratat lite med våra ryska grannar, de är faktiskt riktigt trevliga. Fast de är ganska hårda på att festa ;) kommer att fara "tidigt" och sova. kanske ;p
Vår stuga är högt uppe och igår när vi kom och jag tittade ner så fick jag nästan svindel (x Och när vi kom skidande ner från backen på kvällen så började dom skjuta raketer riktigt nära. :D Det var tufft att skida medan de skjöt raketer.
Vi var också in till Pios mamma på vägen till Åre i Sundsvall. De är så trevliga, de skall kanske komma igen i vår till oss med deras svärson med också och jaga. Men nu skall jag fara!
Gott Nytt År! Welcome 2011!
Julieth

kopeti, kopeti...

Idag var ja i stallet och ficka vara lite extra dumma med trillingarna ( altså tre systrar som jag personligen "hatar").
Nåjoo, det är liksom bara ett litet intresse på sidan om när jag är där och rida. Jag tycker det är rätt att jag först städar och sen när dom städar far jag in och dricker glögg.:) snällt!
Jag red ialla fall först Inkku hastigt på plan, sen for jag och söka Rolle från hagen och så for jag i terrängen med honom. Han tycket det var ordentligt tungt att plumsa igenom en meter snö...bra jobbat!!
//Therese

filmer

Idag har jag sett på två filmer. 1) Stjärnorna lyser i taket och 2) Mean girls. Har sett båda filmerna många gånger förut. Först gången när jag såg 1, och hennes mamma dog började jag nästan gråta.. och när jag såg 2)  tyckte jag att den bara är påhittad, att så skulle det aldrig vara på riktigt! Men det är ju precis som det är! Skit prat om allt och alla. Finns inte en enda som inte gör det eller har gjort det. Jaja, men nu skall jag se på Jurassic Park och sen söka fram min reseväska!
Julieth



,

"If a girl thinks she is ugly she doesnt take pictures of herself then say she is ugly. If a girl thinks she is fat she wont tell everyone. If a girl is pathetic and trying to write on somebodies wall 'OMG babe you are so beautiful, I love you'."
Julieth

bort

Imorgon kväll försvinner jag härifrån! Till ett annat land, men jag kommer nog att blogga för det! Ni får först reda på imorgon vart jag ska :D!
Julieth

"Trust takes years to build, seconds to break and forever to repair"

Nu kommer det lite av mina egna tankar hit så, hihi.
"Om du fortsätter på det vise du har gjort nu en längre tid så kan jag lova att du inte snart mera kommer att ha någon kvar. Du kommer ändast att ha kvar din pojkvän, om änns han kommer att orka mer dig snart? Du säger att det inte är något bra med han men ändo är du tillsammans med han? Den enda du har kvar sen är din morsa som inte änns kan skärp sig mot dina vänner. Alla tycker och säger att du är en jätte bra kompis och man kan tala med dig om allt. Men hur bra är du igentligen? Jo, man kan parata med dig! Men en tid senare far det till någon annnan och sen vidare och vidare kanske, om inte den personen du har berättat det till håller tyst? Och sen berättar ju du allt till din pojkvän också.. Och det värsta av allt var när en äldre pojke kommer med tårarna i ögonen och vill parata med dig, sen när du kommer tillbaka far du genast och berättar allt till en annan. Och sen går han förbi och ser att du talar med din kompis självständigt. Han är inte så dum i huvudet att han inte fattar! Lyckat.. Där for mitt förtroende för dig."
Sku kunna skriva hur mycket som helst till men tycker att det räcker med det här, kommer kanske mer om det riktigt kniper!
Julieth


stämmer

A white man said, "Colored people are not allowed here."
"Listen sir....when I was born I was BLACK "
"When I grew up I was BLACK, "
"When I'm sick I'm BLACK, "
"When I go in the sun I'm BLACK, "
"When I'm cold I'm BLACK, "
"But you sir."
"When you are born you're PINK".
"When you grow up you're WHITE, "
"When you're sick, you're GREEN, "
"When you go in the sun you turn RED, "
"When you're cold you turn BLUE, "
And You Say Im Coloured!?
hahhah, japp. Vi är färgade små skitar som inte kan tåla det utan måst kalla andra färgade!
<- magen!!

musik

Behöver lite förslag på bra musik! Inte så for skillnad vad det är, helst någo fest musik!
Julieth

Frihet!^^ (jullov)

Igår var vi på liten släktträff hos mommo och mofa. Där var nu mest nära släktingar, altså kusiner!
Sen var det sånt problem att få alla hem i tid, så jag var halv ett i säng och idag mårse for jag på arbet. Efter det va jag och rida. Allt var skött och städat i stallet så jag red bara! :) Red Inkku först på plan, o sen i terrängen. på plan var min arbetskaveri med hennes flicka och en annan typ. sen for vi och rida i terrängen medan arbetskaverin och flickan blev kvar på plan. Vi for runt en sväng på trav-vägen och galoppera helt FULLT...inkku had problem att hänga efter..hon var helt svettig när vi kom tillbaks!
Nu e ja hemma och tar det lugnt, ser på Bert med lillbrorsan..:P
//Therese

Thailand

Ha sett på ett program som handlar om tsunamin i Thailand 2004. Filmer på när vattnet bara stiger och stiger, hör hur människor skriker, ser hur människor dras med vattnet, ner under vattnet och aldrig kommer upp igen. Det väcker känslor! Människor berättar om hur det var att se allt, känna skakningarna före vågen kom. Hur de började undra vad "varningsvågen" var för något. Sen kommer vågen. Hur de börjar klättra upp i bergen för de är rädd för nästa våg som de säger att skall komma. Sen ser man hur människorna börjar gå omkring och försöka fatta vad som har hänt, inse att deras familjer är borta, leta efter dem. Vänner de aldrig mer får se, aldrig mer hittas, som inte ännu hittas. Se dem kolla på foton, hur de söker efter dem, se deras sorg när dom hittar den dom vill hitta. Fast ändo finns de ju de som är lyckliga att klara sig. Hundra tusen människor dog på grund av vatten som vi inte skulle klara oss utan heller. Jag känner en som skall till Thailand om någon månad. Hoppas att allt kommer att gå bra!
Julieth

?

Från vilket tv-program är det här? ;)
Julieth


bilder

Julieth

mer bilder

Är ganska säker på att det kommer att komma upp mer egna bilder nu ;)
Julieth

GooJul!

MERRY CHRISTMAS!!
Jag borde vara nere och fira med familjen nu, men årkar inte direkt..
Har pratat me storeror i telefon, han är inte hemma idag därför att han sitter beredskap i mili..:/ o ja e liksom int rikit van att vara utan honom på julen!
Nå ja får väll vänta på att julgubben kommer..:P altså det vill säga JAG! Jag skall vara julgubbe därör att int storbrorsan e hemma o lillbrorsan tror ju ännu på han så!;P
//Therese


kvällen före julafton




just a dream..

tur att det bara var en dröm, annars vet jag inte vad jag skulle göra.. och det är jul idag också.. vet ju typ va ja ska
få så jätte roligt.. usch vad mycket ".." jag gör :o hörs ju som att jag skulle vara värsta depparn! Fast nåjoo, det är ju jul. Känns som att det kanske är Oktober nu? Och snart blir det ju också 2011. Hur snabbt har allt igentligen gått? Kommer ihåg första dagen i gymnasie ännu, och hur jag och Therese for dit (a) Det glömmer man inte! Och de första dagarna ville man inte riktigt gå in själv heller på morgon ('x  Men nu skall jag fara och laga mig klar för att fara iväg (:
Julieth

Idag...

Jag var idag på dagen upp till kimito, inget speciellt, tråkigt...
sen kom ja hem och nu har jag laga fyra morotskakor, väl förbered ingör julen!:)
Jag har jätte tråkit men tror jag skall se på en film...ja had någå jätte bra julfilmer men ja hittar inga dom=/ kanske jag har raderat dom i misstag...
//Therese


Snart är det jul!<3

Har sovit en lång skön jullovs morgon!
Idag skall vi fara o åka pulkka till Matilda, lite fun måst man ju ha när det är jul!!^^
Så klädde jag och lillbrorsan julgranen igår, kanske jag får in en bild på den senare.:)
//Therese

,

snodde den från heidis blogg :p
1Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
Laura sade att Therese var dotter till Becker
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
skåp
3. Vad var det senaste du såg på tv?
FBI elr nå
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
01.00, den e 01.05
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
ligger på sängen
6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
öö, nä ja kom hem. Gick in (x
7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
En bok
8. Vad har du på dig?
pyamas
9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
någo helt sjukt
10. När skrattade du senast?
hemma
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
skåp, plancher o tavara
12. Har du sett något konstigt på sistone?
jooh
14. Vilken var den senaste film du såg?
How High
15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
det ja vill ha!
16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
jaa du :D!
17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
en massa!
18. Tycker du om att dansa?
juu 
19. Bor du ensam/med mamma/med pappa/med båda päronen ? 
mamma
20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
ingen aning, funderar int på sånt ännu ;)
22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
ibland 
23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
din tid är inte kommen ännu!
Julieth

Country

Sitter i skolan och har tråkit. Hör på en massa country, ganska nice.
Idag är det sista dagen i skolan och imorgon är det julfest. Ska bli fint med lite ledigt här
och sedan fara över nyår till Sverige och skida. Vet inte vad jag skall göra på jullovet före vi far till
Sverige, kanske skaffa någon kompis och så, får helt se.
Julieth

v

upp
Julieth

Gillar!!

Frieserhästar!
Skulle jag få välja hudan häst jag sku villa ha sku det absolut vara en frieser! De är svarta,
stora och fina :) finns en massa till som jag skulle vilja säga om dem men jag hittar
inga ord men tummen upp för frieserhästar!
Julieth

16!

Julieth

v

En bra gammal låt (: som får en att villa röra på benen. Pio satt med mig och kollade på en
"kärleksfilm", den hunden tycker om att kolla film.
Varför är man alltid pigg dagen efter en fest? Eller varför vaknar man så tidigt? Jag tycker att man
borde vakna sent, jag vaknar redan nån gång 9 tiden? En gång också 8 och kunde inte somna
om..
Det var också en rikit fin kväll igår (: Snart smäller det igen väll? Och då skall ALLA
vara med också!
Idag har jag inte gjort någo, gått i pyamas hela dagen! :$ Jag har sett på tv och varit data nörd! Och
nu har jag som sagt sett på film med Pio, min ena hund!
Julieth

What A Feeling!


ajj.

Shit.. mina lårmuskler tar helt skit sjukt :s vet inte varför? kanske det är för att jag
på torsdagen gick hem från bussen dom där 5 kilometrarna. Och sen
igår på fredagen var och dansa. Men jag har dansat mer förut än vad jag gjorde igår.. undra
vad som är fel?

orkar int.

orkar inte blogga för jag vet inte vad jag skall skriva om.. joo, det var fest igår
men om den iss jag inte skriva om här inte (a)
Julieth

Skolan..

hoho, igår hade vi ju middag i skolan och allt gick fint enda till efterrätten! Efterrätten
var jätte äcklig! Jag och Ida började leka lite med den och sen skulle hon
mata mig..? o sen kom hon alldeles för nära med skeden och på samma gång råkade jag
på nått vis sätta ner huvudet så först fick jag på munnen sen på näsan, sen
på ögonfransarna och på ögonbryne! Men vad kunde man annat att göra än att skratta
och sen försöka få bort det? Sen efter skolan for ju jag och Tönten till Brusa, och det var
ju en massa snö, vi sprang över en gräsmatta och sen börja vi undra var diket var.
Sen sa Tönten "här finns ju inget dike!" Och precis då föll vi båda ner i diket, för
det var ju täckt med snö (x och det hän på samma gång!! Helt sjuk dag! :D
Julieth
<- matkrig!

STÄDA

Kom hem lite tidigare idag från skolan...annars bara:)
Så ja började städa rummet o badrummet, fint blev det o jag e nästan klar nu! så bytte ja lakan i sängen, jehuu!! Nåjoo, jag hitta snygga i skåpet. Har inte sett de förut så ja tog de! Här e bild på den ny bäddade sängen! x)) (intressant, absolut!)
//Therese

En sak vi HATAR..

.. är UGGS!!!! Dom är såå fuuuula, vi kallar dom ANKNÄBBAR!! För ser man
riktigt noga så liknar dom ju anknäbbar!!
se nu, liknar ju en anknäbb!!
dom är såå fula, fattar inte hur man kan skämma ut sina fötter på det
där vise! Säkert är dom varma och allt men dom e så FULA euuw *spyyr*
o nu är det inte så att vi säger att människorna som går med dom är dåliga eller nåt
utan det är ju skorna som vi inte fattar oss på! Vi sku ju inte änns kunna gå med dem i en
SVINSTIA!
kanske det räkker med hat nu? har varit så dum redan idag så .. :$
men dom e ju fortfarande fula! o hämska!
Julieth

Houdini

Jag tänkte att jag skulle berätta lite om en världskänd utbrytarkung. Han heter Harry Houdini,

men född till Erich Weiss. Han är från Ungern och född 1874 och död 1926 i Detroit, Michigan.

Hans specalitet var att bryta sig ut från kedjor, handklovar och tvångströjor.

Tekniskt sett var Houdini tämligen genomsnittlig, jämfört med andra utbrytarkungar.

I en pryd tidsålder där journalfilmen gjorde sitt intåg, gjorde det intryck när han tog av sig

de flesta kläderna (till skillnad från kollegerna) och lät sig bli fastkedjad.

Trots Houdinis enorma framgångar med utbrytarkonsten, så låg hans passion

fortfarande hos trolleriet, och igenom hans karriär försökte han i mellan åt att göra

rena trolleriföreställningar, vilket dock misslyckas. Däremot resulterade framträdandet 1918 i ett

berömt skämt som fortfarande är i omlopp. I korthet: -"Två män bär in en stor låda. En elefant

går in i lådan. Trollkarlen gör magiska gester och öppnar lådan igen - och lådan är tom, elefanten är borta!

Sen kommer trettioåtta män in och bär ut lådan." Med andra ord fick Houdini återgå till

utbrytarkonsten, vilken var den som skulle göra honom odödlig.

Han dog vid 52 års ålder av blindtarmsinflammation. Många anser att J. Gordon Whitehead

dödade Houdini, efter det att Whitehead slagit Houdini upprepade gånger i magen. Flera läkare

tror ändo att han skulle ha dött, men att slaget i magen knappast hjälpte.

Slaget var inte det han dog av, utan den inflammation han hade sedan länge.

Inga medier lyckades heller övertyga frun Bess om att de lyckats få kontakt med Houdinis ande.

(Jag trodde att det skulle bli mycket längre än vad det blev nu, men men.

Övning ger färdighet!)

Julieth





Idusen ? huh, vem e det ? :o

Öhm, jo. Ida tyckte att vi skulle blogga lite om henne!
Namn: Ida
Ålder: 9987326587654 år
Bor: Skottan
Pratar: någo helt obegripligt
tycker om: mig, o theräs ofc :D
blogg: theidaho.blogg.se
fb: hon vet int änns vad det är :o
bdb: hon har en stalker som har en sida som leker henne.
vill flytta: sydpolen
jobb: städare
resa: VÄSTANFJÄRD! Ryssland,
förhållande: Gift med ryssar
skola: städskolan
tycker om att göra: städa, vattna blommor,
tycker int om: rida, vollyboll, hästar, snowboard, australien, usa, ny, la, tokyo,
kompisar, festa,
vänner: inga alls! hon är en enstörding
liv: hon har inget liv!
mat: rotmos!
film: borat!
musik: klassik, opera, värsta hårdrocken,
musik hon hatar: EMINEM!!!!!!!!!!!!!!
vardag: kyrkan kl 8, hon bor ju granne med den! städskolan halv 9, hem 4 , kyrkan kl 5, städa kl 7,
sova kl. halv 9
Julieth

Tilda, Ida, Jag

Ida, Jag

Tild, Ida, Jag

Ida, du vet ju att vi tycker om dig? <3

?? help

Min hjärna är helt tom nu om vad jag skall blogga om! Okejj, den är annars också
tom men nu är det extra tom.
Nu kan ni ge lite exempel på vad ni vill att vi ska blogga om! Kom med en massa förslag
så att det blir lite roligare att läsa. Känns just nu som  att det bara handlar om
vår vardag! Mera bilder från oss själva vet jag att borde komma mera upp, men det
är så att jag bloggar mycket från skoldatan, och där har jag ju inga egna foton så jag får
bara ta från google för att ha en bild. Och jag kan inte fota allt jag gör varje dag,
för att jag inte tycker att det är speciellt roligt att fota med min kamera, men det kanske
ändrar efter min födelsedag eller julafton ;)
Men iallafall, ge exempel på vad ni vill att vi skall blogga om så att det blir en lite mer
annorlunda läsning än vad det hittills har varit!
Julieth


TAGGA!!

Sitter med bästa Ida på fb och taggar oss till festen på fredag! (: Vi börja tagga oss redan förra
fredagen, bäst att börja i tid ^^ Ska bli as najjs :D
Och Fjanten kommer kanske att dissa oss!! :( vet int vad det är för sätt??
Julieth

6.4.2011

Då kommer Enrique Iglesias till Finland! Och jag skulle villa dit! Men har ingen att
fara med.. Men nog ska jag ännu ta mig dit på nå vis!
Julieth


Barnvakt

Är nu hemma och gör int så myky. Mamma o Pappa är till Tallin så jag o storbrorsan e barnvakt till lillebror, men storebror fo ti kaveri...-.-nå okej, med mitt tillstånd!!!xP
Han klara barett marschen så han får sen grön mössa!:D Den hårdaste marschen någonsin eftersom dom hade kombinera andra övningar på samma gång!
Borde läsa på hästprove till i måndag, men ja årkar inga... jätte jobbigt! nå kanske det går bättre för Julieth!:)
Vill o rida... saknar Inkku o alla andra heppona.:(
//Therese

Inkku & Hessu

Punttis

Nu sitter jag och Therese på Biologi, och före det var vi till rehaben o tog det lite lungt, och före
det var vi på jumppa timme och skrinna.. yeey. hahha. I rehaben vari vi också i bastun och
satt där en liten stund. Sen var det butiken och nu timme. Om en kvart skall jag sluta och ta bussen
in till Åbo o köpa skrinnskor, med Ida  http://theidaho.blogg.se/.
Men nu skall jag ta och följa med lite, för jag skall ta och få någolunda i provet.
Julieth

Blir skakis!

Jag tål int att spela piano framför andra!!
Jag börjar bara skaka och så spelar jag en massa fel o nejnej...xC
Sen har man dessutom en massa annat skoljuttun att koncentrera sig på, typ någå prov om hästdelar. Helt intressant men sko int orka...
Men inga ska man sörja!!:D ja öppna nionde luckan i kalendern! Fan de ju nära till jul!:)
//Therese
där står: DEAR SANTA, BEEN REALLY GOOD THIS YEAR. HAVE EMAILD YOU MY LIST. YOUR FRIEND, BILLY!

uppe ännu

hohho, sitter uppe ännu o håller på med skolarbete. har ännu enkka ord kvar +
någo finska uppgifter som skall också vara klara tills imorgon..
men efter det här kommer jag att ta det chill i några dagar!!
Julieth

(y)

kom just på att jag bord laga tekka juttun klar till imorgon för den skall vara inlämnad då -.-
o ja ha bara skrivit lite om den + att jag sen ännu skall rita den! fast jag har
ju hela natten på mig? >.<
Julieth

FEGISAR!!

Saker du måste ha och kunna för att rida:
1. Du måste ha balans.
2. Du måste vara modig.
3. Du måste ha kontakt med hästen.
4. Du får inte tveka.
5. Du måste vara stark och ha uthållighet,det är ca 600 kilo du kämpar med.
6. Du måste kunna ha koll på många saker på en gång
Fördomar mot ridning som absolut inte är sanna: 
1. Det är en tönt sport.- Ridning är en av världens farligaste sporter, folk dör i den. 
2. -"Är det kul och rida runt på en hamburgare?"- Den här "hamburgaren" är hur stark som helst och på det sättet vi tar emot den här hästen bygger vi muskler på armar, ben och mage som ni inte har. 
Ni som är så fega och säger det här mot hästmänniskor,är det ni som kastar en boll till varandra? Vi kämpar med ett starkt djur som man inte kan lita på upp till 100%, hästen är ett flykt djur - dom blir rädda och på de sättet dör många i den här sporten. t.ex pga att man kommer fort mot ett fast hinder där hästen tvärnitar av rädsla, ryttaren flyger av, kanske hästen kliver på dej om du är hamnar nära, du kanske bryter nacken - vem vet?
Ändå säger ni att det här är för töntar. Hoppa upp och prova du med innan du säger det.



Julieth

Julkalender

De e nog så bra att ha en storebrorsa som förstår sin lillsyrra, att ja faktist vill ha chokokalender ännu!=D

//Therese

Akon


TRAKTOR!!

Traktorer är nog något för mig verkar det som. Inatt drömd jag om att jag körde
traktor till skolan, och på vägen upp till skolan vid lunch så talade vi oxå om
traktorer. När jag gick hem och hade kanske gått lite mindre än halva vägen så låg den en
traktor upp och ner i diket!
<- en sån ska jag ha!!

Nu när jag en gång ska ha traktor kan jag ju skaff åt mig en bonde
och bli bundfru (''x! då får jag ju traktor lixom på köpet.
Sku jag inte passa? ;)

Julieth

livet i timmar

Jag, Matilda och Ida sitter på fysiktimme och skall räkna någå ointressant. Istället räkna ja hur många timmar vi får leva: Om vi lever i 90 år så får vi leva 788400 timmar. minus 16år som vi redan har left, 648260 timmar, dividerat på två för den tiden vi sover....då har vi 324120 timmar kvar att leva..:)
//Therese

Bloggen har problem

Märkte att bloggen har fått nått fel och allt skrivs med så himla stora bokstäver.
Eller så är det bara den här datorn? Ska iallafall kolla upp problemet senare.
Julieth


R.I.P
Min lampa sade upp kontraktet och sa pofff, och börja lukta och det blev mörkt..
Måste fixa en nya tills imorgon, orkar inte mer inatt!
Julieth



Vem kollar vår blogg?

Hej! Det skulle vara intressant att veta vem alla som läser, eller kollar vår blogg.
Så ni skulle kunna typ slänga en kommentar och skriver er blogg eller vad ni heter och
varifrån ni är? (:

6.12

Nu har jag inte bloggat på jättelänge! Här har det iallafall snöat jätte mycket!
Det bara snöar och snöar, och snöar ännu mer! Känns ju nästan som att hela himlen är på
väg ner! Ganska roande tanke hahha! Men jaa.. jag har skottat en massa snö ner till huset för
att man inte skall behöva gå i en massa snö och sedan halka ner för berget ner till huset.
Sen har jag läst på prov, börja med något till tekkan. Och sen har det ju varit
finlands självständighetsdag idag också! Jag sku rikit bra kunna fara på bal till presidentens
slott! Kanske något jag skulle ha som en framtidsplan?
Och btw så är det bara typ 2 veckor kvar tills jag blir rikit 16! Känner mig ju som en liten bajjs brevid
Therese som snart fyller 17! Fan, hon håller ju på att bli gamal! Tur att jag är ung ännu
då! Snart blir ju hon pensionär! Och får väll någon dag fara med gamlingen
in till stan och shoppa en rullator till henne! Nejj, nu skall ja vara lite snäll!
Vilken färg tror ni att passar bäst till henne?
Julieth

SNÖ!

Igår var jag och rida med Liisa. Trillingarna (paskapäät) var där så dom städa hela stalle;D
Dessutom trod dom att dom gjord illa me att ta lite andra hästar men när Liisa to deras så blev dom bara mera sura..:P
Nåjaa,  ida far vi igen o rida o en annan dam skulle också komma med. Hoppas det inte kommer så myky snö under hovarna, de e så jobbigt...!
Nå nu e de väll dags att börja fara ut lite, Massor med snööö!!
//Therese

glögg-kalas

Nu är vi hos Liisa och Oiva. Här har varit myky folk men bara vi är kvar..
Sitter och planerar vad vi ska göra med Liisa imårån, dessutom planerar vi att starta stalle!!:)
//Therese

Stallet

Idag for jag till stalle. Ingen annan var där så jag städade boxar. Jag städade tre o sen kom det andra flickor dit. Jag skulle longera och rida Voitturi men han var jätte vild. Så ja for bara ut på plan med han och skulle longera. Men det gick inte så bra för han är fortfarande så nyfiken på allt omkring, så han kunde bara sätta nosen ner i snön och gå iväg med mig eftersläpande. Till slut brast linan. Han börja gå omkring och imellan spurtta över plan och så titta han omkring sig igen. Nå kanske jag har bättre tur imårån..:)
Nu ska vi fara och dricka glögg till Liisa!
//Therese

julklappar

hej! alla har börjat fundera vad de skall köpa till julklapp, och verkar nästan stressade över det,
som tur så ska jag inte köpa någon julklapp till någon kompis iallafall.  För att det
alltid är problem med vad man skall köpa och till vem, och kommer man att få tillbaka
nån present sen till dem man ger till o allt det. Så blir det nu bara iallafall, och sku jag nu få
av någon kompis så kommer jag nog inte att köpa något till den bara för att den också skall
få en. Så är det nu bara.
.
.
Julieth

suuuuper fiilis!;P

Nu va sverigeresan över..:( lite synd, men de va såå kiva!!:D Troligen var ja sjuk under hela resan för när jag kom hem så had jag 39.4 feber..=/ int så roligt..
Så jag hade lite längre ledigt än räknat, så idag är det första dagen på länge som jag är i skolan. Vi har också börjat med ryskan o ja har glömt precis allt!!!
Nu e jag ialla fall på håltimma me Juleth och Ida. Det är pårikit så skönt med håltimmar, ha int haft de på länge!!:D

---Hoppas jag snart årkar gå igenom alla hästbilder från horse showen och sätta in lite!

//Therese



vinnaren: Adelinde Cornelissen


RSS 2.0