Spö

Det skall me näsa gång jag far och rida, ett måste i de här dagarna!!
Berättar mer sen hur det gick att rida idag (:
Julieth

proov

så här sir det ut när jag ska läsa till prov, data och fb, andra mer intressanta böcker och sen någo mummsigt som man kan sitta och klämma i sig! (:
Julieth

vårkänslor i luften

Eftersom de var så fint väder idag så börjar man fundera på sommaren. Ni alla som ha planerat att komma på ridläger skall kolla in den här länken! Sprid runt lite om det här stallet, det öppnar i maj.
Kommer ni på läger får ni säkert se mig där på backen!! xX)))

http://enajarvenratsu-jaravitila.kotisivukone.com/

//Therese

Rida

Idag på morgonen var jag och rida, och det var jätte fin väder! Och hästen var nog lite på testhumör idag. Testa gränserna, vad händer det om jag stannar och försöker svänga om? Eller kutar på lite extra i galoppen? Fast hon blir ju ganska springig om man galopperar mycket och så. Men inte gör det ju något!
Efter det for jag till en annan och böt kläder och så, sen åkte jag upp med Tönten till skolan. Hahah, bensinet tog nästan slut mitt upp i byn! Som tur hann vi ändo komma till en bensinstation. Sku ju ha suti fint att stanna mitt där uppe!
Julieth


Start

Börjar kännas att det ska börja bloggas igen nu! :D Vad tycker ni? Men har ingen aning vad man skall blogg om, kanske om hästen jag rider och sånt? Men nåjoo (:
Julieth
blogg

fysik?? woot?

Ida och Theräs sitter o talar någo om fysik, och man fattar inte ett skit! :o Delta hit o delta dit o hohoh -.-

Julieth


smink

Nu ska jag visa va som finns i den här:
Det här använder jag då varje dag då jag lagar mig:
Det här använder jag ibland:
O sen det som man behöv ibland eller som bara blivit där:
Julieth

.

huh jaa missä mä oon?!
Mä oon kännissä missä sä oot!?

Jalluu kossuu ja kaljaa hölkynkölkyn!
Me nostetaan maljaa!
Selvästi hyvä päivä!
Hyvä päivä!
Siis hyvästi selvä päivä!

den där ha nu fastna rikit i hovo åt mig :D hahha!

Julieth


Häst

Nu kommer det nått som jag inte ännu har velat släppa ut på bloggen ifall det inte skulle ha blivit något större av det. Men iallafall till saken, jag har börjar rida en häst 2 gånger i veckan! :D mer kommer snart!
Julieth

????????

Tuur att jag iaf inte behöver byta! Ha dessutom nästan planerat att tatuera mitt stjärntecken nån ställe som int alltid syns men det blit nog i framtiden isf!
Julieth

Tja!^^

Nå nu kommer jag mig äntligen för att blogga igen.  Det var så länge sen ja skrev något sist, har inte haft tid och årk! På helgen var jag o Julieth o rida massor, bra gick det! vi prova också på mini-skidor efter häst. super kiva!!^^

Dessutom händer det lite nytt. Från och med maj kommer det att finnas hästar i vårt stall, 3 kvinnor som kommer börja dra det. Kolla hemsidan! www.enajarvenratsu-jaravitila.kotisivukone.com

//Therese

-

ojj då, statistiken har gått ner mycket nu när vi inte har bloggat på en tid. Men just nu så är det för min del BLOGGPAUS! klart jag kollar bloggen men lagar inget inlägg.
Julieth

.

Varför jag inte har bloggat är för att jag bara inte har orkat! Och det har känns som att ja har måsta ta en paus nu. Så får se nästa gång det kommer något!
Julieth/Fjanten

10.1.2010

Idag var det första dagen i skolan det här året! Jätte roligt att träffa alla kompisar igen, och man har en massa att prata om. Imorgon har jag också sovmorgon till kvart före 1, alltså timmen börjar kvart före 1. Och vi har inte jumppa mera den här perioden så det betyder att: Tisdag har jag sovmorgon till kvart före 1. Torsdag: Sovmorogn till kvart före 1. Fredag: Sovmorgon till kvart före 1.
Julieth

(Jag tycks ju bara bli snyggare och snyggare med tiden som går ;) Jag MÅST bara ladda upp några av de här bilderna, så förlåt alla som får mardrömmar efter att sett dom, jag får ju själv varje natt efter som jag ser mig själv i spegeln varje dag! De som är kloka fattar det här ;) )

Härmar Ida (;

med att också ladda ner det programmet.
jaa, så här ser jag ut på riktigt!
Julieth

ssssskolan

Sitter just nu i skolan på håltimme med Tilda! Jag och Tilda tog aaasnajjs bilder på "datakameran" m,en tydligen funkar dem ju inte att ladda upp dit? :(

Finns det en förklaring?

Det händer hela tiden något konstigt hemma. Ingen skillnad fast alla är hemma eller jag är ensam, och det är inte djuren som har ljud. Vi har ju 5 stycken hundar men bara 2 stycken är inne över natten. De 3 andra är ute för de har så tjock päls, de tycker inte om att vara inne länge. Och sen katten. Det hände inte för så lång stund sen till exempel, jag och mamma satt och såg på tv, sen hördes det från köket som att något skulle ha fallit. Det skulle ju ha kunnat vara djuren som gjorde något men både katten och hundarna låg brevid mig på golvet och pappa var och sova. Så hur förklarar man det? Det är inte heller första gången det händer, har hänt ofta just sånt nu, och det kommer oftast från kökets håll. Och när man går och kollar så har inget fallit? Men det som är konstigt, jag blir inte rädd när jag hör det? Jag tycker att jag borde bli skit rädd, jag är en sån person. Men mamma eller någon annan verkar inte märka det. Och djuren reagerar inte heller på det?
Julieth


skola imorgon

Usch, imorgon börjar skolan, sku ju kunna ha ledigt 45år x6 (: Fast det skall ju bli roligt att få träffa alla kompisar igen förstås och berätta en massa! :) Har ju inte träffat en ända på typ 2 veckor? Eller jo, riktigt i början träffade jag ju Ida, Tönten och Matilda när vi var till Matilda och åka pulka, fast det slutade ju med att vi först åkte pulka, sen for vi in och äta en massa gott och kolla på film :)
Julieth


Happyface!

Just nu är jag glad pga av en sak som kanske senare kommer att komma upp här. Och kanske lite senare idag blir det ännu bättre, får man hoppas (:! Men nu ska jag fixa lite grejjer som måst göras!
Julieth

^

Jag började laga ett inlägg som sku handla om mig och vem jag är men orkade inte.. kommer kanske senare om jag orkar. Och jag blev just på riktigt dåligt humör.. men något mer om det skall jag inte skriva hit! men nåjoo, ska väl snart fara och sova, så att man inte sku sova bort hela nästa dag! Fast sitter ju och häller i mig cokis så får si hur det går! mahah. Kommer kanske imorgon lite intressantare inlägg.
Julieth
img_3355
hahha, vet att bilden blev fail! (x

15.30

Hahah, jag vaknade halv 4 idag! ('x had planerat att stiga upp klockan 9, lite fail! fast förstår ju det eftersom jag kanske somnade först 7 idag morse, Funderade faktiskt på att inte alls fara och sova utan vara uppe. Borde ha gjort det för nu for ju hela jävla dan till att sova :( Nu skall jag läsa några bloggar, men före det skall jag söka upp en film som jag skall se. Kanske det hinner komma ett blogginlägg till? (:
Julieth


Klockan halv 7

Klockan är halv 7 och jag har inte sovit något ännu! Är skit pigg men börjar nog känna mig lite trött, så ska försöka sova nu. Har suttit uppe och bara läst en massa bloggar och annat kul och just kollade jag igen på Mean Girls hahha. Men nu skall jag försöka sova, gonatt!
Julieth

Raketer 4

Julieth
Det var nyårs raketerna det! ;) Några av de bästa!

Raketer 3

Julieth

Raketer 2

Julieth
Ha börja bli lite kräsen av mig nu! Finns hur många snygga bilder som helst men bara endel får komma upp, men i början fick ju typ alla komma!

Raketer

Julieth
Kanske inte perfekta bilder men det är första gången jag fotar raketer och är själv verkligen nöjd över många av dem. Trodde att dom skulle bli mycket mycket dåligare eftersom jag inte har fotat nästan något mycket med min nya kamera! Kommer mer.

Hemma

Nu är jag äntligen hemma! Kom imårse så har inte gjort något bara sovit, var ju ingen ide att fara till skolan för jag skulle inte ha gjort något vettigt där, sku bara ha sutti och sovit! Och herregud vilken båtresa det var hem! hhaha! + att det blåst som fan, trodd ju att jag sku dö inatt! Och när man gick så gunga det så mycket så man gick omkring och vingla som att man skulle ha varit i fyllan x) Snart kommer det väll kanske lite bilder från Åre också? Bara att jag orkar laga dom över till datan. Jag har också läst en massa tidningar i Sverige, och inte trodde jag nu att Miley Cyrus skulle knarka heller! Och också en massa om den svenska kungafamiljen, Carl Philip är ju snygg eller hur Ida? ;) hahha, när vi var i bokhandeln och kollade i en bok om kungafamiljen och varje gång det kom en bild på han var jag och Ida "Titta! Där e han! OMG!" hahha x''D Och han liknar ju på Orlando Bloom också!
Julieth

TAKE THAT

Kan någån svara på det här....
Bandet Take That...altså är Robbie Williams med i bandet som en vanlig medlem eller gör han bara någå speciella album med dom? Jag förstår inget....
(The Flood är annars en bra låt tycker ja!(:  )
//Therese

ridning

Det har faktist varit mycket hästar det här jullovet!!
annat kan man inte säga. Jag har varit alla dagar och rida, sen dom dagarna som jag har varit på jobb så var jag efter det och rida.
För två dagar sen var Liisa, brorsan och hans kaveri med. När vi sen var 3km från stallet så sticker brorsan och hans kaveri fullt i väg i galopp och ämna mig och liisa. När vi var tillbaks till stallet så var pojkarna redan inne med hästarna..
Igår var bara jag och Liisa och rida.
Idag for vi tidigt på morgonen och Liisa var med och hjäpa mig städa boxarna men hon han inte bli och rida, så jag red ensam. Meningen var att jag skulle rida Inkku men direkt som hon såg mig så sprang hon iväg... så jag tog Rolle iställe, bra gick det. Först halv timme på plan och sen for jag full fart på åkern. Där var så mycket snö att det var ända upp till magen på honom.
//Therese


nya heppan Voitturi i hagen med Nirha (bakom)



Voitturi gör sig bekant med Inkku <3


Jag rider Voitturi andra gången sen den kom



Alla påväg ut och rida


Rolle i hagen



R.I.P

mm.. får väl börja trösteäta!! Far folket imorgon ner till butiken så kommer jag att köpa en massa gott som jag kommer att klämma i mig nu.. R.I.P :( fick reda på att en har dött precis, trodde aldrig att det skulle hända ännu :( jaja, blir att äta en massa nu iallafall! hahha, ska bli gott .. usch fan jag är dum!
Julieth

Fångarna på Fortet

Nu har jag sett på Fångarna på Fortet, med Foki, Paow, Blondinbella och en till som jag inte kommer ihåg vad som heter. Fokis och Paows bloggar följer jag och man vet ju vem Blondinbella är. Kollade de på nätet fast jag är i Sverige. :p Det är roligt att få kolla på svenska program som man hör talas om! Sku jätte gärna kunna ha en massa svenska kanaler hemma, men det är säkert skit dyrt. Men nu ska jag fara i bastu och duschen.
Julieth

Lever ännu..

Jaa, jag lever nog ännu, nätt o jämt! Hinner ju inte blogga så mycket här, och orkar inte heller. Helt slut när man kommer tillbaka, sjukt i musklerna, i benen, i armarna. Ja, allt. Men det är ju helt roligt också, men håller ju hela tiden bli överkörd av nån (x Och jag har dessutom också varit upp till toppen och åkt ner därifrån i den svarta backen. Det var nog något det! Det man gör här är att skida, äta, duscha, sova och spela play station!
Igår natt satt jag och så på någon sorts kampsport, det heter MMA, Mixed martial arts. Det innehåller sparkar, slag, kast och markkamp med inriktning på fullkontakt.
Endel regler är:
Tillhyggen får ej användas. Nypa, klösa, bita, peta i ögon och slag mot bakhuvud och skrev är ej tillåtet. En match består av ett antal tidsbegränsade ronder.
Vinst eller förlust avgörs genom: Poäng. En deltagare ger upp. Knockout. Domaren bryter matchen.
En som boxare som jag speciellt fastnade för är George St Pierre, han är skit bra! Han vann också sin match. Han andra är Josh Koscheck, han var också bra men han hade på något vis fel teknik om man säger så, jag vet inte något om hur man skall göra eller nått, men enligt mig så var det så. Och de hade träffats förut så de veta lite hur den andra är. Josh fick vänstra ögat helt sönder så han såg inte något på det ögat, medan George inte fick en enda skråma nästan.
<- George St Pierre  Josh Koscheck ->
George St Pierre

Julieth

RSS 2.0